Project:

Mikado Dichterbij

Dichterbij met behulp van Virtual Reality

VR versus 360-graden video

VR. Wat is dat nou eigenlijk? En is een 360-graden video hetzelfde? Het korte antwoord is; bijna. VR staat voor Virtual Reality en vertaalt letterlijk naar; Virtuele Realiteit. Dit is een soort 3D omgeving waarin je jezelf bevindt. Deze virtuele wereld bekijk je door een VR bril. Je eigen oriëntatie wordt door de bril vertaald naar de 3D omgeving. Op die manier kun je echt achter en onder objecten kijken door jezelf simpelweg in die richting te begeven. Dit werkt super intuïtief. Bij Digital Donkey hebben we hebben twee verschillende soorten VR brillen: draadloos en bekabeld. De draadloze bril heeft zijn eigen rekenkracht en voeding aan boord. De bekabelde bril zit aan een computer vast. Deze bril heeft zelf geen eigen rekenkracht en leunt dus op de rekenkracht van de computer. Hierdoor kan deze bekabelde bril veel complexere 3D omgevingen laten zien. Omdat een computer meer rekenkracht heeft dan de draadloze bril.

360-Graden video is net wat anders. Daar waar je bij VR écht je hoofd kan bewegen, zitten en bukken, kun je bij een 360-graden video alleen om je heen kijken. De oriëntatie van je hoofd wordt niet vertaald naar een omgeving. Je kunt dus niet ‘door’ de 3D omgeving bewegen.

Beide zijn wel het best te bekijken middels een VR bril. Daarbij hoef je alleen maar om je heen te kijken om de omgeving/video te bekijken. Een 360-graden video – die we ook voor Dichterbij maakten – is ook te bekijken op YouTube (en hieronder). Daarbij kun je met gebruik van de muis ‘om je heen kijken’.

Taal voor allemaal

Bij Dichterbij gebruiken ze een taal die iedereen – ook hun cliënten – kan begrijpen. Deze taal noemen ze “Taal voor allemaal”. Dit betekent niet alleen dat ze eenvoudige woorden gebruiken, maar ook zaken als aanwijzingen en illustraties zijn vereenvoudigd getekend. Onze taak was dan ook om deze taal te vertalen naar een animatie die iedereen gemakkelijk kan begrijpen. Dus geen flitsende animatietechnieken en snelle dynamische overgangen. Gewoon rustige, langzame en eenvoudig te begrijpen animatie. Dat is een uitdaging op zich kunnen we je vertellen.

Video afspelen
SHOW

Don’t tell.

Ook een meesterwerk produceren?

Wij zijn super benieuwd naar jouw idee voor een nieuw animatieproject!
Laten we verder praten.

Bekijk meer 3D projecten

BioConnection

3D Product Animatie

Toverland

Creatieve 3D Illustratie & Animatie

Hauzer

3D Product Visualisatie