Project:

Fenix teaser trailers

Niets is ons te gek, zelfs brandende vuurvogels niet

Animatie in haar element

Animatie is fantastisch! Of we nu een nieuwe stofzuiger moeten uitlichten of vuurvogels transformeren tot achtbaan, we love it! Waar dit project zich echter voornamelijk in onderscheidde was de hoeveelheid vrije hand die we kregen en de creatieve invulling. Waar we bij productanimatie vaak CAD tekeningen aangeleverd krijgen, mochten we hier alles op basis van concept-art van Toverland natekenen. Daarnaast behoeft een meer filmische animatie zoals deze ook spannender camerawerk en een verhalende lijn. Daarom kwamen we met het idee om de fans goed te verwennen door middel van 3 teasers die zich in de wereld van Avalon (het nieuwe gebied) afspeelde. Elke teaser zou het verhaal steeds een beetje verder brengen. Met daarna als klap op de vuurpijl een 4e trailer waarin de achtbaan duidelijk te zien is.

 

 

Hush-hush

Als animators zijn we uiteraard gewend aan het feit dat projecten of producten vaak nog niet op de markt zijn, en we om die reden dus in het geheim dienen te opereren. NDA’s (Non-Disclosure Agreements, ofwel geheimhoudingsverklaringen) zijn voor ons dan ook niets nieuws. Echter is het bij de meeste opdrachten niet het geval dat eindgebruikers van onze klant weet hebben van deze nieuwe producten. Of in het geval van Toverland; staan te popelen om nieuwe informatie. Het was ten tijde van productie namelijk geen geheim dat Toverland aan het uitbreiden was. Vanuit de straat zag je de graafmachines op- en afrijden. Pers had dit al voordat de eerste kuub werd gegraven opgepikt en bijna dagelijks stonden fans bij de hekken – bewapend met een camera – te kijken of zie ook maar iets konden spotten. Mega spannend voor ons dus om te mogen werken aan een project waarvan je weet dat tientallen duizenden mensen niet kunnen wachten om het te zien. Dat maakte het opleveren van een video die aan de verwachting zou voldoen nog eens extra spannend. Fantastisch was het dan ook om te zien dat bij de onthulling zowel Toverland als de fans ontzettend enthousiast waren.

Wat kost een auto?

De vraag; “wat kost een animatie?” beantwoorden we vaak met de vraag: “wat kost een auto?”. En dat doen we niet om te klieren. Net zoals bij auto’s kan er gigantisch veel verschil tussen animaties zitten. Neem bijvoorbeeld een Ferrari of een Fiat. Beide zijn ze te classificeren als auto’s, echter is de Ferrari gevuld met ontzettend veel opties en een onmogelijk groot vermogen en is de Fiat een stuk minder luxe auto die met moeite de 120km/u haalt. Waar we op doelen is dat ‘animatie’ niet zo eenvoudig te classificeren is. Wat we dan doen is met de klant aan tafel om te bespreken wat ze graag willen zien. En hoe. Is het tekstanimatie met wat simpele plaatjes? Of zijn het allerlei honden en katten die samen de Can-Can dansen. Daar zit nogal verschil tussen. Ook tijdens het offertetraject van deze opdracht werd deze vraag gesteld. Omdat Toverland op dat moment ook aan ons nog niet mocht vertellen wat de uitbreiding en achtbaan ging worden, moesten we een beetje gissen naar de complexiteit van de animatie. Ze gaven wel aan dat het een bepaald dier betrof. We hebben destijds nog gevraagd – en dit is niet gelogen – of het eerder een simpele goudvis was, of een vuurspuwende draak. Ze zullen het eventjes warm gekregen hebben aan de ander kant van de tafel, want zo te zien zaten we er niet ver naast.

"Na 8 maanden en 100 keer bekeken te hebben nog altijd zo veel kippenvel."

YouTube Reactie
SHOW

Don’t tell.

Ook een meesterwerk produceren?

Wij zijn super benieuwd naar jouw idee voor een nieuw animatieproject!
Laten we verder praten.

Bekijk meer projecten

iToo Studie

3D Architectonische Visualisatie

Blèh

Geanimeerde Shortfilm

Character Studies

3D Illustratie