Project:

Geanimeerde
Shortfilm Blèh

Een Tijdrovende Monsterklus

Blèh Screenshot8
Een geanimeerde shortfilm

Blèh is onze allereerste eigen productie. Met behulp van de Provincie Limburg, CineSud en de Gemeente Horst aan de Maas hebben we deze geanimeerde shortfilm weten te realiseren. En dat was geen gemakkelijke opgave.

In Blèh volgen we een jongen die 5 jaar is geworden. Samen met zijn moeder gaat hij bij de lokale bakker zijn verjaardagstaart ophalen. Maar onderweg ziet hij allemaal zombie-achtige telefoongebruikers die zich volledig afgesloten hebben van hun omgeving. Al gauw zorgen deze zombies door hun onoplettendheid voor flink wat chaos!

 

Animatie als film

Tijdens de projecten die we eerder voor Toverland maakte hebben we kunnen proeven aan de meer filmische kant van animatie. Waar we voorheen met name animatie voor producten maakte, waren we nu ineens brandende vuurvogels aan het tekenen. Dat smaakte naar meer. Vooral ook, omdat we met animatie natuurlijk dingen kunnen verbeelden die met een reguliere camera nogal lastig zijn vast te leggen. Neem bijvoorbeeld onze caravan die door de lucht slingert, of de zombie die met z’n rugzak klem zit tussen de deuren van een rijdende trein. Dit is waar de kracht van animatie ligt wanneer je het inzet voor film. En dat is precies wat we met Blèh gedaan hebben. En daar hebben we nóg een portie bovenop gedaan.

Blèh Screenshot5
Award voor Beste Animatie

Dat Blèh in de smaak viel blijkt wel door onze award. Niet alleen werd Blèh genomineerd door het Limburg Film Fonds in de categorie ‘beste animatie’, het is door onze film ook nog eens een nieuwe categorie! We herschreven met onze geanimeerde film daarmee dus gewoon even de spelregels. Best een prima prestatie, zo vonden wij zelf.

 
Een monsterklus

Blèh was – zonder te overdrijven – een vreselijk grote onderneming. De hoeveelheid werk, uren, haken en ogen die bij het maken van een animatiefilm komen kijken zijn ontelbaar. En dat was al vóórdat we terug moesten naar de tekentafel! We realiseerde ons namelijk halverwege de productie dat de film niet duidelijk was! Hierover, en meer, sprak Tim tijdens het Limburgs Film Festival in zijn Masterclass Animatie. Naast dat hij een boekje open deed over het productieproces, vertelde hij ook over zijn persoonlijke motivatie, tegenslagen en het maatschappelijk aspect van de film. Om zo inzicht te geven aan de vaak onderbelichte kant van animatiefilm-maken. En antwoord te geven op de vraag: wat komt er allemaal kijken bij het maken van een animatiefilm?

Let op!

Doordat de film op dit moment nog in het filmfestivalcircuit afspeelt, is deze helaas nog niet online te bekijken.
De film zal na vertoning op de festivals zo spoedig mogelijk online verschijnen. 

SHOW

Don’t tell.

Ook een meesterwerk produceren?

Wij zijn super benieuwd naar jouw idee voor een nieuw animatieproject!
Laten we verder praten.

Bekijk meer projecten

BioConnection

3D Product Animatie

Toverland

Creatieve 3D Illustratie & Animatie

Character Studies

3D Illustratie