Project:

Lenzeel Diplo

Innovative Machinery

Lenzeel_03
Klassiek voorbeeld van een productanimatie

Wanneer we gevraagd worden of we ook een voorbeeld hebben van een technische 3D productanimatie, dan gebruiken we graag deze. Door de helder belichte komkommer-kas is de Diplo goed belicht. De kas zelf zorgt tevens voor een interessante achtergrond die waarheidsgetrouw aan de praktijk is, zonder af te leiden van het product. Daarnaast zit er zowel tekstanimatie als aanvullende 2D animatie in verwerkt. Veel 3D werk is zelf geïllustreerd. De komkommerplanten, kas en de karren zijn allemaal door ons geïllustreerd. Ook de Diplo, die deels is aangeleverd als .stp file, hebben we aangekleed met extra detail. Een mooie mix tussen aangeleverd materiaal en eigen illustratie dus. Ook aan de montage is gedacht. Om de animatie namelijk lekker soepel te laten lopen zijn de beelden scherp getimed op de muziek. Al deze bovenstaande redenen maakt dit onze favoriet om mee te pronken wanneer iemand ons om een voorbeeld vraagt. Het is echt een mooie mix van verschillende technieken en disciplines.

Lenzeel_07
Simulatie

Geen twee animatievraagstukken zijn hetzelfde. Zo blijkt ook  weer bij de animatie voor de Diplo robot. Om de Diplo de komkommerbladeren aan te laten zuigen moesten we diep in de ‘simulatie-trukendoos’ duiken. De organische beweging van bladeren die worden aangezogen – en daarmee de plant deels meetrekken – alvorens ze worden afgebroken, is namelijk nogal een uitdaging.

 

Vrije interpretatie

Omdat de Diplo nog deels in ontwikkeling was, werkte we tijdens de productie van deze animatie met een conceptversie van de robot. Hierdoor waren de CAD tekeningen nog onvolledig en werd ons gevraagd deze naar eigen inzicht aan te vullen. Zo hebben wij bepaald hoe het onderstel vormgegeven is, hebben we de kleurstelling bepaald aan de hand van het Lenzeel logo, en hebben we ervoor gekozen om de bovenkant van de Diplo dicht te maken en te perforeren in vorm van het Lenzeel beeldmerk.

SHOW

Don’t tell.

Ook een meesterwerk produceren?

Wij zijn super benieuwd naar jouw idee voor een nieuw animatieproject!
Laten we verder praten.

Bekijk meer projecten

BioConnection

3D Product Animatie

Toverland

Creatieve 3D Illustratie & Animatie

Hauzer

3D Product Visualisatie