Project:

iToo Studie

Architectonische Visualisatie

Blijven bijscholen

Het grote gevaar van student-af zijn is vastroesten. Dat geld dubbel voor illustrators, animators en andere functies binnen onze creatieve branche. Door tijdsdruk van commerciële projecten bewandel je al gauw de gebruikelijke weg. Om dat te voorkomen is het zinnig om eens in de zoveel tijd een dag aan nieuwe technieken, softwarepakketten of opfris-projecten te spenderen. Op deze manier blijf je als artiest up-to-date in deze constant vernieuwende branche. Met regelmaat komen er namelijk nieuwe pakketten en technieken op de markt.

 

Wat is iToo?

Één van deze pakketten die ons het leven als animator gemakkelijker maakt is iToo Forrest. Met iToo Forrest kunnen we eenvoudig grote en diverse vegetatie in een 3D omgeving opzetten. Het is zowel een grote bibliotheek aan verschillende bomen en planten, als een tool om het plaatsen een stuk te vereenvoudigen. Zo hoeven we niet alle bomen en planten apart te plaatsen. Dat is vooral tijdbesparend bij grote heemweides. Ook is het geheel dynamisch aan te passen. Dus zelf nadat we de heide getekend hebben, kunnen we de planttypes, kleur en groeidichtheid gemakkelijk aanpassen. 

Toepassen van kennis en kunde

Zoals vaak het geval is bij onze studies duurt het niet lang voordat we de opgedane kennis en technieken kunnen toepassen op projecten van onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan de omgeving in de Fenix Teasers voor Toverland, of de komkommerplanten in de productanimatie voor Lenzeel. Een ander recent project waarin we helemaal los konden gaan met iToo Forrest waren de visualisaties voor de gemeente Bergen. De gemeente zou een aantal wadi’s plaatsen en om duidelijk aan de lokale bevolking te communiceren hoe de situatie gerealiseerd zou worden, maakte we voor hen een twee-tal visualisaties. Deze visualisaties werden op borden afgedrukt en op de twee locaties geplaatst. Zo konden voorbijgangers lezen – en bovenal, zien – wat er gerealiseerd zou gaan worden. Onderaan de pagina zie je meer afbeeldingen van dit project.

SHOW

Don’t tell.

Ook een meesterwerk produceren?

Wij zijn super benieuwd naar jouw idee voor een nieuw animatieproject!
Laten we verder praten.

Bekijk meer projecten

Lenzeel

3D Product Animatie

Toverland

Creatieve 3D Illustratie & Animatie

Holland Heater

3D Product Animatie