Project:

COATING TECHNOLOGIES
MACHINES

Een breed Pallet Aan Product Visuals

De kracht van 3D product visualisatie

Als je ons vraagt om een goed voorbeeld te geven van product visualisaties en wat hier precies de voordelen van zijn, dan verwijzen we altijd graag naar de visuals die voor Hauzer maken. Omdat we voor Hauzer meerdere machines visualiseren, komen er in dit project zo’n beetje alle voordelen van 3D product visualisatie aan bod. Zo zie je in deze visuals heel duidelijk één lijn in de grafische stijl en zijn aanvullende visuals van nieuwe machines relatief eenvoudig te produceren. Maar dat is nog niet alles.

 

Professioneel

Zoals gezegd geeft het feit dat we bij dit project te maken hebben met meerdere visuals de mogelijkheid om één mooie grafische stijl neer te zetten. Dit geeft een fantastisch resultaat wanneer je meerdere visuals op één plek terug ziet. Zoals een beurs of uiteraard op de website. Een duidelijke lijn in stijl dwingt niet alleen professionaliteit af, het oogt ook direct een stuk rustiger dan een collectie foto’s die gemaakt zijn in een rommelige productiehal. 

 

STP-files

Het opzetten van de machines deden we vanuit CAD tekeningen. Deze CAD tekeningen – vaak in .stp formaat – kunnen wij meestal bijna 1-op-1 overnemen in onze 3D pakketten. Ons werk zit ‘m dan voornamelijk in het opstellen van de scene (camera en licht), en het maken van de correcte materialen en texturen. Zodat glas ook echt glas is, en RVS ook daadwerkelijk weerspiegeld. Als we een CAD tekening hebben hoeven we geen ‘beste benadering’ van het product in 3D op te zetten. Zo voorkomen we dat we werk moeten verrichten dat al door de klant gemaakt is. Daarnaast zijn alle details vanuit een CAD tekening 100% waarheidsgetrouw. Win-win dus!

Voordelig

Een ander groot voordeel is voordeel. Een 3D visualisatie is vaak een stuk duurder dan fotografie. Met name wanneer het bij één visual blijft. Dit komt doordat we de machine zelf moeten gaan aankleden, belichten en voorzien van de juiste materialen. Echter, zit de winst ‘m bij meerdere productvisualisaties vooral in het feit dat we werk als belichten en het opzetten van materialen niet telkens opnieuw hoeven te doen. We gebruiken dezelfde ‘digitale fotostudio’ en de materialen die we voor de eerste visual opzette plaatsen we in een bibliotheek waaruit we kunnen putten. Dan zijn de rollen met fotografie ineens omgedraaid, waar je bij fotografie iedere keer de fotostudio moet afhuren en opnieuw moet belichten, kunnen wij onze kunstmatige ‘digitale studio’ simpelweg opnieuw inladen en hergebruiken. Een bijkomend voordeel bij grote machines als deze is dat je ze niet telkens naar een fotostudio moet verhuizen.

 

Goed voor de rug

Niet meezeulen naar de fotostudio is één ding. Hetzelfde kunnen we zeggen van de beursvloer. Een grote machine naar de beurs verhuizen, met name als deze beurs in het buitenland is, is nogal een onderneming. Schermen plaatsen waarop de machines op hun paasbest opstaan is dan vaak een goed alternatief. Daarnaast zijn onze 3D modellen meteen klaar om te animeren. Zodat je op de beurs ook om en on de machine kunt kijken. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om de 3D visuals om te bouwen naar modellen die je met een VR-bril kunt bekijken.

SHOW

Don’t tell.

Ook een meesterwerk produceren?

Wij zijn super benieuwd naar jouw idee voor een nieuw animatieproject!
Laten we verder praten.

Bekijk meer projecten

BioConnection

3D Product Animatie

Toverland

Creatieve 3D Illustratie & Animatie

Holland Heater

3D Product Animatie