Project:

Character
Studies

Karakter Geven Aan Digitale Tekeningen

Blijven bijscholen

Het grote gevaar van student-af zijn is vastroesten. Dat geld dubbel voor illustrators, animators en andere functies binnen onze creatieve branche. Door tijdsdruk van commerciële projecten bewandel je al gauw de gebruikelijke weg. Om dat te voorkomen is het zinnig om eens in de zoveel tijd een dag aan nieuwe technieken, softwarepakketten of opfris-projecten te spenderen. Op deze manier blijf je als artiest up-to-date in deze constant vernieuwende branche. Met regelmaat komen er namelijk nieuwe pakketten en technieken op de markt. 

 

10.000 uur

Een bekend gezegde is dat je jezelf pas een expert mag noemen wanneer je meer dan 10.000 uur hebt geïnvesteerd. Dit geldt al helemaal voor anatomie-studie. Anatomie is van zichzelf al heel complex. Denk hierbij niet alleen aan spiergroepen en lichaamsverhoudingen, maar ook aan het vertalen van fysiek-correcte anatomie naar een cartoon karakter of mystiek wezen zoals bijvoorbeeld de fenix voor de Toverland Teasers. Een brandende vuurvogel mag in het echt dan wel niet bestaan, de anatomie moet net zo goed ergens op slaan. Ditzelfde geldt voor een skatende worm of een baby dinosaurus. Leren door te doen is in dit geval het geheim.

Toepassen van kennis en kunde

Het is geen geheim dat animatiestudio Digital Donkey de ambitie heeft om meerdere eigen producties te maken. Neem bijvoorbeeld onze geanimeerde shortfilm Blèh, onze allereerste vrije productie. In een project als deze kunnen we deze creatieve uitspattingen in de praktijk brengen. Daar bedenken we karakters, tekenen we ze en mogen we ze ook nog eens animeren. Allemaal om deel uit te maken van een groter geheel. Een animatiefilm. Daarnaast maken we ook wel eens karakters voor bedrijven die mogen dienen als mascotte voor dat bedrijf. De kunst zit ‘m dan in het aanbrengen van voelbaar ‘karakter’ aan een personage. Altijd een uitdaging! Maar met de juiste training absoluut haalbaar.

SHOW

Don’t tell.

Ook een meesterwerk produceren?

Wij zijn super benieuwd naar jouw idee voor een nieuw animatieproject!
Laten we verder praten.

Bekijk meer projecten

Blèh

Geanimeerde Shortfilm

Toverland

Creatieve 3D Illustratie & Animatie

iToo Studie

Architectonische Visualisatie