Project:

BioConnection

Een verhaal over flacons, flacons en nog meer flacons

BioConnection Vial
Een eigenzinnige ‘productvideo’

In samenwerking met de animatiestudio Fraxinorum maakte we voor BioConnection een – nogal eigenzinnige – productvideo. De vraag vanuit BioConnection was dan ook om bovenal een gave animatie neer te zetten, en niet zo zeer een informatieve. Hoewel er natuurlijk wel USP’s in beeld voorbij komen is de animatie niet zo in-depth als een gemiddelde productvideo. We klappen niets open en we lichten eigenlijk niet apart onderdelen toe. De doelgroep van de video zouden voornamelijk mensen uit de branche zijn die meteen zouden begrijpen waar ze naar kijken. Gewoon een state-of-the-art vullijn, op een gave manier uitgebeeld.

 

Verhalend

Omdat we niet vastzaten aan de gebruikelijke vorm van productvideo – waarin je voornamelijk onderdelen uitlicht – hadden we de vrijheid om een meer verhalende vorm aan de animatie toe te passen. We volgen in deze video de reis van een flacon door de vullijn. De video begint met een enkele flacon. Om aan te geven dat de vullijn ongelofelijk veel flacons achtereen kan vullen zien we steeds meer flacons verschijnen. Vanuit hier volgen we de reis van de flacon door de vullijn. De flacon is overigens in 3D nagetekend op basis van een fysieke flacon. Deze hebben we opgemeten en met die maten hebben we de flacon in 3D opgezet.

Geen dubbel werk

Het opzetten van de vullijn in 3D deden we voor dit project gelukkig niet op basis van foto’s of fysieke modellen. Hoewel dit absoluut een werkwijze is die vaker voorkomt – en mogelijk is – wanneer er geen 3D tekeningen vanuit de klant beschikbaar zijn, waren er voor dit project CAD tekeningen beschikbaar. Deze CAD tekeningen – vaak in .stp formaat – kunnen wij meestal bijna 1-op-1 overnemen in onze 3D pakketten. Ons werk zit ‘m dan voornamelijk in het opstellen van de scene (camera en licht), en het maken van de correcte materialen en texturen. Zodat glas ook echt glas is, en RVS ook daadwerkelijk weerspiegeld. Als we een CAD tekening hebben hoeven we geen ‘beste benadering’ van het product in 3D op te zetten. Zo voorkomen we dat we werk moeten verrichten dat al door de klant gemaakt is. Daarnaast zijn alle details vanuit een CAD tekening 100% waarheidsgetrouw. Win-win dus!

 

Eyeballing

Hoewel een dergelijke CAD tekening voor het grootste deel volledig is, missen er toch vaak een aantal objecten in de .stp files. Vaak zijn dit slangen, buizen of elektromotors. Dit is simpelweg te verklaren doordat deze objecten niet door de klant ingetekend worden omdat ze deze zelf niet produceren, maar inkopen van derden. Dit soort missende objecten kunnen wij dan eyeballen, zoals we dat noemen. Dan zien we bijvoorbeeld op foto’s waar slangen heen lopen, en tekenen we die zelf in. Maar het kan ook complexer, zo hadden we de flacon ook kunnen eyeballen. Het komt wel eens voor dat we volledige producten vanaf een foto moeten natekenen. We zien overigens vaak dat dezelfde type objecten missen in CAD bestanden. Zoals bijvoorbeeld een elektromotor of moeren & bouten. Omdat we deze vaak zelf moeten aanvullen, hebben we dit soort veelvoorkomende objecten inmiddels “op de plank” liggen. Om toekomstige projecten nóg sneller te kunnen opzetten.

SHOW

Don’t tell.

Ook een meesterwerk produceren?

Wij zijn super benieuwd naar jouw idee voor een nieuw animatieproject!
Laten we verder praten.

Bekijk meer projecten

Lenzeel

3D Product Animatie

Toverland

Creatieve 3D Illustratie & Animatie

Holland Heater

3D Product Animatie