Project:

Baas van Horst aan de Maas

Uit de hand gelopen vrijwilligerswerk

BaasStill_13
Voor en door de gemeenschap

Als animatiestudio vinden we het belangrijk om ieder jaar vrijwillig een lokale stichting te ondersteunen. Zo hielpen we al eens eerder met de vormgeving voor lokaal festival Prilpop en maakte – en beheerde – we alle socialmedia (video)content voor de stichting Vur Sanne. Maar met stipt op één staat toch wel het werk voor Baas van Horst aan de Maas. Dit lokale sport en spel evenement hebben we – sinds het begin in 2015 – zien uitgroeien tot een kolossus die niet meer weg te denken is de gemeente Horst aan de Maas. Het evenement telt ieder jaar zo’n 30 vrijwilligers uit de hele gemeente en is daarmee dan ook echt een evenement voor en door de gemeenschap.

 

 

Stoppen op het hoogtepunt

In 2015, het eerste jaar Baas van Horst aan de Maas, zijn we direct bijgesprongen on alle grafische vormgeving voor de organisatie op ons te nemen. Denk aan logo, huisstijl, posters en flyers. Maar nadat we de aftermovie gemaakt hadden voor dat jaar, bleek al gauw dat de meerwaarde van onze bijdrage daar lag. Bij het maken van video content. Zo hebben we gedurende die eerste vier edities alle videocontent voor Baas van Horst aan de Maas verzorgd. Promo’s en aftermovies. Geheel vrijwillig. Het hoogtepunt lag voor ons bij het vierde jaar. Dat jaar begon met een motivatievideo die je onderaan deze pagina kunt terugkijken. Deze video speelde voorafgaand aan de spellen in de tent. Met alle teams aanwezig. De video zit – zoals je kunt zien – volgepropt met beelden van de eerste drie edities. De combinatie van die beelden en de motivatie teksten zorgde voor een explosie van emotie en hype in de tent. Deelnemers vertelde later zelfs dat ze een traantje moesten wegpinken. Dat was voor ons het moment dat we wisten dat we plaats moesten maken voor nieuwe vrijwilligers. Dit moment gingen wij in ieder geval niet meer toppen.

BaasStill_15
Little Steve and the Smokers

Echter bleef het daar niet bij. Want voor de vijfde editie zijn we een team uit Sevenum bijgesprongen om hun promovideo voor hen te regisseren en produceren. Dit team – Little Steve and the Smokers. – zat het verleden jaren niet mee. Telkens een podiumplek, maar nooit eerste. Om deze tegenslag aan te dikken hebben we een scenario bedacht waarin Morgan Freeman terugkijkt op deze periode van tegenslag. Hiervoor hebben we een imitator stemacteur uit Wisconsin (VS) ingehuurd om de stem van Morgan Freeman na te doen. Met een eigen geschreven tekst die was gevuld met lokale referenties gaf dit een heel grappig resultaat. Kijkers van de video werden aan het begin nog op het verkeerde been gezet, en dachten dat de audioclips uit een film geknipt waren. Totdat ‘onze Morgan’ begon over ‘Little Steve’ en de ‘Hegelsom’, toen waren mensen de kluts kwijt. Hebben ze nu echt Morgan Freeman weten te strikken? Het resultaat kun je onderaan de pagina bekijken.

 


Baas van Horst aan de Maas en Corona

Ook de zesde editie lieten we ons weer verleiden om een promo te maken voor Baas van Horst aan de Maas. Deze editie (2022) was de eerste editie na twee jaar geen ‘Baas’ dankzij Corona. Hier moesten we natuurlijk op inhaken. Toen de organisatie ons belde om eens na te denken over een scenario twijfelde we dan ook geen moment. We lieten ons een paar ‘Quentin Tarantino-schoenen’ aanmeten en samen met de hulp van CULT. Content Creators vertelden we een verhaal waarin we ‘Baas’ een knallende comeback gaven en waar het Coronavirus een pak rammel verkochten.

"We stonden tijdens die motivatievideo gewoon te huilen in de tent man!"

Deelnemers Baas van Horst aan de Maas
SHOW

Don’t tell.

Ook een meesterwerk produceren?

Wij zijn super benieuwd naar jouw idee voor een nieuw animatieproject!
Laten we verder praten.

Bekijk meer projecten

iToo Studie

3D Architectonische Visualisatie

Blèh

Geanimeerde Shortfilm

Character Studies

3D Illustratie